CWC Citater (2)

CrowdsWhoCare: år 1

For et år og siden blev CrowdsWhoCare.com lanceret.

Det var en stor dag og vi fik champagne; for nu gik den Crowdfunding og Crowdsourcing platform, som INNO-X og MTIC havde glædet sig til endeligt i luften.

Det var spændende! Ville vi overhovedet få kontakt med backere og opnå nogen form for funding? Ville vi komme i kontakt med flere spændende projekter? Var der overhovedet nogen, der ville finde det interessant at arbejde med og støtte de tidlige faser af innovation – før der overhovedet var et reelt produkt at forholde sig til? Var der nogen, der ville være parate til vores form for crowdsourcing – og dele deres kvalifikationer og støtte med deres tid for at bygge fundamentet for at skabe virkeligt gode løsninger indenfor sundhedsinnovation?

Det har været et begivenhedrigt år. Der har været Ups and downs, tekniske udfordringer og tekniske redninger, hårdt arbejde og hjælpende hænder på rette tidspunkt, banken på lukkede døre og uventede invitationer; sorger og glæder.

Alt i alt har det været en succes!

  • Vi har fået funded 4 ud af 8 projekter. Det vil sige, at vi har en succesrate på 50%. (Og af de ikke fundede projekter, er de to alligevel gået videre og er kommet tættere på deres mål).
  • Vi har samlet opnået en funding af en værdi af 870.000 kr.
  • Rigtig mange både enkeltpersoner, offentlige instanser og private virksomheder har været villige til at dele deres know-how, viden og kvalifikationer – også uden sikkerhed for, at det giver senere indtjening til dem selv.

Det betyder, at vi går ind i år 2 med vished om, at vi ikke længere er i forsøgsfasen. Vi har fået slået fast, at det CrowdsWhoCare gør, giver mening og resultater. Vi har taget vores egen medicin: Der er et reelt behov for, at bruge crowdfunding til at hjælpe med at give folk ro til at arbejde med de tidlige faser af innovationsprocessen. Der er reelt behov for, at finde og sammensætte kvalificerede arbejdsgrupper omkring initiativtagerne ved hjælp af Crowdsourcing. Og der er en vilje til at være backere og støtte med penge og tid og kvalifikationer for at hjælpe.

Nu skal vi finde flere projekter, kadencen skal sættes op og vi skal implementere alle de erfaringer, vi har gjort i det første år. Vi glæder os til, at få gang i endnu mere sundhedsinnovation sammen med jer i det kommende år.

Sammen kan vi forbedre sundhedsvæsenet!