Ny innovativ lukning på handske holder venflon tør, så patienter kan komme i bad.

Hvad gør man, når man efter en stor kræftoperation har fået lagt en venflon, som skal holdes tør og derfor har problemer med at kunne komme i bad? Man finder en løsning! For problemer er da til for at løses.

Pia Lundgaard har opfundet en løsning, der muliggør at patienter kan gå i bad og alligevel holde f. eks. venflon, forbindinger og gips tørre.

Da Pia Lundgaard blev ramt af kræft i efteråret 2013, var hun en aktiv kvinde med mange jern i ilden. Det satte sygdommen en stopper for – et stykke tid.

I forbindelse med operationen var Pia blevet udstyret med en venflon i hånden. Og en venflon må ikke blive våd. Det betyder, at det at tage et bad er et problem. Og det var ikke fordi Pia var den første med problemet, men problemet var hidtil blevet løs med alle mulige tilfældige løsninger. Et af rådene var f.eks. at sætte handsken fast med elastikker, men det var noget makværk, både ved påføring, det holdt ikke ordentligt og klemte også på en ubehagelig måde. Og først og fremmest holdt løsningerne ikke vandet ordentligt ude.

Nu er Pia ikke typen, der bare tænker “ærgerligt” og læner sig tilbage og finder sig i, at der er noget, der ikke fungerer. Hvis noget ikke fungerer, begynder Pia at tænke og fundere over, hvordan man kan løse problemet. Og det tog ikke Pia lang tid at finde en unik hygiejnisk og praktisk  løsning for patienter, der før har haft svært ved at holde ikke blot Venflon, men også eksempelvis forbindinger og gips tørre ved bad. Løsningen er nem at tage af og på, relativt behagelig at have på og vigtigst af alt; så holder den helt tæt!

Velflon

Hvis du bliver indlagt eller skal behandles ambulant over flere dage, vælger sygehuspersonalet ofte at lægge et venflon (drop). Fordelen ved et venflon er, at man løbende kan give både medicin, væske eller blod direkte i blodåren.

Men det er jo ikke nok blot at have fået ideen og fundet en løsning. I hvert fald ikke, hvis man brænder for det. Pia ville gerne hjælpe andre i samme situation som hende selv og stod derfor med udfordringen at få sat produktet i produktion. Heldigvis er Pia udover selv at være sundhedsuddannet også vant til at arbejde med iværksætteri og ved, at det er vigtigt, at finde de rigtige samarbejdspartnere. Pia fandt ret hurtigt frem til den rette virksomhed: LogiCon Nordic, der havde et allerede eksisterende sortiment, der passede til  Pias badehandske. Produktet er blevet overdraget til LogiCon Nordic, der har sat handsken i produktion og så småt er begyndt at sælge, men det store gennembrud, der gør at handsken kommer igennem til indkøbsafdelingerne og dermed bliver tilgængelige på alle danske sygehuse arbejdes der stadig på.

I første omgang er løsningen målrettet til kræftpatienter, men der vil i den nærmeste fremtid blive udviklet modeller til andre steder indenfor sundhed- og pleje. Derudover byder fremtiden på en patentering af løsningen og at påbegynde arbejdet med at få handsken introduceret på det internationale marked.

I Pias tilfælde tog hele fasen fra behov til ide og frem til at finde en producent og få sat løsningen i produktion kun 2,5 år. For andre, der ikke har det samme drive og de samme erfaringer kan det godt være noget af en mundfuld. Det er her, vi hos CrowdsWhoCare vil kunne være behjælpelige. Hvis du har opdaget et behov, som du gerne vil løse, kan vi hjælpe dig med at sammensætte den perfekte arbejdsgruppe og få indsamlet de første midler, der sætter dig i stand til at få udviklet den rigtige løsning og efterfølgende få produceret og afsat din idé.

Og som du kan se, kan selv forholdsvis simple innovationer gøre en stor forskel. Det er ikke noget krav, at det du sysler med, skal resultere i store forkromede løsninger, der involverer udvikling af mobile apps., virtual reality eller 3D printere. Alt indenfor sundhed- og pleje, der får dig til at tænke: “Det må da kunne gøres bedre!” er velkomne som mulige projekter hos CrowdsWhoCare.

Har du et muligt projekt? Læs mere her: https://crowdswhocare.com/start-et-projekt/