Deleøkonomi

Skal vi dele? CrowdsWhoCare er også deleøkonomi.

Vi er simpelthen blevet så flinke! Vi deler madopskrifter og lejligheder og huse og biler og penge og drømme. Hos CrowdsWhoCare opfordrer vi folk til at dele deres kvalifikationer.

Hvad er den af? Skal folk nu ikke have løn for deres arbejde? Og jo det skal de helt bestemt! Men engang imellem er der behov for at dele en lille smule af sine kvalifikationer, for at folk kan finde ud af, hvad det er, de skal købe.

Under alle omstændigheder, så er projekterne, der kommer på hos CrowdswhoCare er i en fase, der ligger før det tidspunkt, hvor der normalt kommer penge på bordet, så er du ikke “skuebrækker” og løntrykker. Du giver ikke noget gratis, som du havde kunne få penge for. Det, du hjælper med ved at dele dine kvalifikationer er, at sikre at den opgave, der ender med at komme i udbud, bliver så detaljeret og præcis som muligt.

Verden og de nye muligheder skifter simpelthen så hurtigt, at opgavestillerne ikke længere ved, hvad det er, de skal bestille for at få løst deres problemer eller dækket deres behov. Det kan resultere i to ting: der bliver ikke gennemført den innovation, der ville gavne vores samfund eller ressourcerne til at skabe løsninger bliver brugt for hurtigt på for lidt og ofte på det forkerte.

Det er det vi meget gerne vil undgå hos CrowdsWhoCare og det gør vi ved at fokusere på at gennemføre en ordentlig behovsafklaring.

Det første skridt i behovsafklaringen er at få sammensat en projektgruppe, der kan belyse flere aspekter af den mulige problemløsning end man ellers normalt har adgang til. Ved at crowdsource efter kvalifikationer sikrer vi, at gruppen der sammensættes ikke er for homogen. En homogen gruppe vil nemlig ofte ikke få udforsket og udfordret løsningsmulighederne optimalt. Man kan ikke se skoven for bare træer og taler hinanden efter munden, når man har en baggrund, der ligner lidt for meget. Vi vil gerne skabe grupper, der udfordrer hinanden og sætter spørgsmålstegn ved forudfattede meninger – på den gode og konstruktive måde naturligvis. Og det er her vi gerne vil have folk til at melde sig på banen og dele deres kvalifikationer og den indsigt de har, der kan hjælpe med at få belyst alle aspekter af løsningsmulighederne.

Deltagelsen i et af CrowdsWhoCares projekter kommer grundlæggende til at koste dig noget af din og din virksomheds tid. Men tid er penge. Så hvorfor deltage? Hvad får du tilbage?

– Adgang til resultaterne fra projektet.
– Netværk med brugere og beslutningstagere indenfor sundhedsvæsenet.
– Kendskabs til indkøbsprocesser indenfor sundhedsvæsenet.
– Du kommer til at vise, hvorfor netop dine kvalifikationer er vigtige at indrage i innovative læsninger fra starten. Rigtig mange ved f.eks. ikke at en antropolog, en UX designer og en digital kommunikationsekspert kan gøre en forskel på et produkt, der løser opgaven nogenlunde og et produkt, der løser opgaven til UG med kryds- og slange og er fremtidssikret.

Og hvis vi endeligt skal tale kroner og ører, så kan det jo være, at det også er dig eller din virksomhed, der skal være med til at løse selve opgaven, når vi kommer så langt. Men det er en helt anden historie, som vi tager senere.

Er du på? Desværre har vi har ingen projekter, du kan dele dine kvalifikationer med lige nu. Heldigvis har vi en lille håndfuld, der snart bliver lancerede. Vil du høre om projekterne, så snart de kommer på? Tilmeld dig vores nyhedsbrev: http://eepurl.com/bynVgz